Bibliotheek

CD-roms en boeken in onze bibliotheek

De clubleden kunnen GRATIS volgende CD-roms en boeken ontlenen.

Gelieve ontleende stukken binnen de 4 weken terug te bezorgen.

Ontlenen gebeurt door je naam op te geven bij Manu.

 

CD-roms

 1. Speel Bridge met Berry Westra 1 (voor beginners en licht gevorderden)
  Wie begint met bridgen moet heel veel oefenen. Deze Cd-rom biedt daartoe de mogelijkheid. Aan de hand van 100 oefenspellen kan de beginnende bridger net zolang oefenen totdat hij de basistheorie goed in de vingers heeft. De CD-rom test uw kennis betreffende de leerstof uit het boek ‘Leer bridge met Berry Westra deel 1’ (het klaverboekje) en sluit tevens aan op de CD-rom ‘Leer bridge met Berry Westra’.
 2. Progress +1 Interactief oefenmateriaal (aanvulling op Speel Bridge met Berry Westra 1)
  Om beginnende bridgers op een leuke manier te laten oefenen is de cd-rom Progress+ontwikkeld. De beginnende bridger kan aan de hand van 100 oefenspellen net zo lang oefenen totdat hij de basistheorie goed in de vingers heeft. De spellen zijn zorgvuldig geselecteerd door wereldkampioen Berry Westra. Via een menu kunt u uw resultaten opvragen. Deze ‘vernieuwde’ cd-rom is oefenmateriaal bij Leer bridge met Berry Westra deel 1, bij deze oefenspellen krijgt u foutmeldinge met daarbij de uitleg, extra biedquizzen en miniatuur speelfiguren om uw spelinzicht snel te verhogen.
 3. Speel Bridge met Berry Westra 2 (voor beginners en licht gevorderden)
  Deze CD-rom bevat 100 oefenspellen die aansluiten op de stof in ‘Verbeter uw bridge met Berry Westra en het boekje ‘Leer bridge met Berry Westra deel 2 (het ruitenboekje). De gebruiker kan de spellen zowel bieden als af- en tegenspelen. Zeer nuttig oefenmateriaal!
 4. Progress +2 Interactief oefenmateriaal (aanvulling op Speel Bridge met Berry Westra 2) Nog meer oefenmateriaal in aansluiting op de cd-rom Progress+ deel 1. Deel 2 biedt wederom 100 oefenspellen waarmee de bridger zijn reeds verworven basistheorie kan oefenen om zo zijn bridgespel op een hoger niveau te brengen. De spellen zijn onderverdeeld in onderwerpen. Via een menu kunt u uw resultaten opvragen. Deze ‘vernieuwde’ cd-rom is oefenmateriaal bij Leer bridge met Berry Westra deel 2, bij deze oefenspellen krijgt u foutmeldingen met daarbij de uitleg, extra biedquizzen en miniatuur speelfiguren om uw spelinzicht snel te verhogen.
 5. Speel Bridge met Berry Westra 3 100 oefenspellen voor de lichtgevorderde bridger. U moet bieden en spelen en kunt om advies vragen. Niveau boeken ‘Leer bridge met Berry Westra deel 3 en 4″ (harten- en schoppenboekje).
 6. Progress +3 Interactief oefenmateriaal (aanvulling op Speel Bridge met Berry Westra 3) Nog meer oefenmateriaal in aansluiting op de cd-rom Progress+ deel 2. Deel 3 biedt wederom 100 oefenspellen waarmee de bridger zijn reeds verworven basistheorie kan oefenen om zo zijn bridgespel op een hoger niveau te brengen. De spellen zijn onderverdeeld in onderwerpen. Via een menu kunt u uw resultaten opvragen. Deze ‘vernieuwde’ cd-rom is oefenmateriaal bij Leer bridge met Berry Westra deel 3, bij deze oefenspellen krijgt u foutmeldingen met daarbij de uitleg, extra biedquizzen en miniatuur speelfiguren om uw spelinzicht snel te verhogen. Evenals bij Progress+ deel 1 en 2 wordt u gelijk op uw fouten gewezen tijdens het afspel.
 7. Speel Bridge met Berry Westra 4 (voor licht gevorderden en leergierigen) 100 oefenspellen voor de gevorderde bridger. U moet bieden en spelen en kunt om advies vragen. Deze cd-rom hoort bij het boek Hogerop deel 1.
 8. Eindeloos Bridge 6 (voor beginners) Eindeloos Bridge is een compleet bridgeprogramma waarmee u onbeperkt spellen kunt bieden en spelen. U biedt en speelt zelf en het programma neemt de rol van de overige spelers over. U kunt ook kaarten invoeren, spellen archiveren en afdrukken, spellen schudden onder voorwaarden, tips van de computer vragen, een wedstrijd tegen de computer spelen enz.
 9. Eindeloos Bridge 7 (voor lichtgevorderden en ontspanning)
 10. Eindeloos Bridge 8 (voor lichtgevorderden en ontspanning)Eindeloos Bridge 6, 7 en 8 zijn oudere CD roms en niet meer up to date.
  Nieuwste versie Eindeloos bridge 9.50 nog niet in ons bezit
 11. Thuisbridge (1200 spellen met uitleg om thuis te spelen)
  ThuisBridge is het programma om uw eigen bridgewedstrijd thuis te organiseren. U kunt zelf een wedstrijd met scores aanmaken of u kunt gebruik maken van de ongeveer 1200 meegeleverde spellen met scores en commentaar. Voor zoveel tafels als u maar wilt, maar ook als u gewoon met zijn vieren wilt bridgen. Met ThuisBridge kunt u ook thematische wedstrijden aan maken bijvoorbeeld als u een conventie wilt oefenen of veel slemspellen wilt bieden. U kunt ook uw eigen commentaar toevoegen. Een ThuisBridge-wedstrijd werkt als volgt: Met een paar muisklikken bepaalt u de wedstrijdvorm en ThuisBridge maakt de spelverdelingen en de scores. Daarna drukt u de spelverdelingen per windrichting en de scoreformulieren af. Deze geeft u met een pak kaarten aan de deelnemers. De spelverdelingen worden op de meegeleverde standaard gezet en dan kan er gebridged worden. Na afloop kunt u de complete spelverdelingen, het commentaar en de scores printen en uitdelen.
 12. 200 trainingsspellen met Max Rebattu – Beginnerscursus 1 & 2 (3x)
  200 trainingsspellen voor beginners. Met dit programma kunt u basis ACOL en af- en tegenspel oefenen. De biedtrainer maakt u attent op verkeerde biedingen en laat zien waarom een ander bod beter is. Na elk spel krijgt u commentaar van Max Rebattu. Daarna volgt uw score in procenten. U kunt ook iemand anders dezelfde spellen laten spelen en de resultaten vergelijken. De spellen, het commentaar en de uitslag kunnen tevens afgedrukt worden als boek en in de huiskamer worden nagespeeld.
 13. 200 trainingsspellen met Max Rebattu – Gevorderde Beginnerscursus 2 & 3 (2x)
  200 trainingspellen voor gevorderde beginners. Met dit programma kunt u basis ACOL en af- en tegenspel oefenen. De biedtrainer maakt u attent op verkeerde biedingen en laat u zien waarom een ander bod beter is. Na elk spel krijgt u commentaar van Max Rebattu. Daarna volgt uw score in procenten. U kunt ook iemand anders dezelfde spellen laten spelen en de resultaten vergelijken. De spellen, het commentaar en de uitslag kunnen tevens afgedrukt worden als boek en in de huiskamer worden nagespeeld.
 14. 200 trainingsspellen met Max Rebattu – Set voor Basisspeler
  Het programma 200 trainingsspellen voor de basisspeler is bestemd voor de clubbridger en de betere thuisbridger. Het programma is ook erg geschikt als opfriscursus. De Trainingsspellen bestaan uit drie delen.
  Deel 1 – de basis – bevat 64 spellen gerangschikt per thema. De biedtheorie behandelt onder andere Stayman, volgbod, (uitgesteld) informatiedoublet, preëmptieve openingen en de verdediging daartegen, de 2-openingen, enz. Bij het spelen worden onder andere behandeld: het spelen van troefcontracten en SA-contracten, uitkomen, signaleren, enz.
  Deel 2 – beter bieden en spelen – komen o.a. slembieden, reverse bieden, de vierde kleur en het negatief doublet aan bod. Bij het spelen worden tempo, communicatie en kaartlezen behandeld.
  Deel 3 met de laatste 72 spellen kunt u de behandelde stof goed oefenen.
  De spellen zijn ideaal te gebruiken in combinatie met de ingebouwde biedtrainer. Het leerzame commentaar staat onder redactie van de bekende bridge-auteur Max Rebattu.
  De trainingsspellen worden gespeeld in een gebruiksvriendelijke omgeving. U kunt via de docent en de basistheorie ook nuttige aanvullende informatie opzoeken. Een extra mogelijkheid is dat u dit toernooi ook in de huiskamer na kunt spelen. U kunt namelijk alle handen, de spelverdelingen, scoreformulieren, frequentiestaten en het commentaar uitprinten.
 15. 200 trainingsspellen met Max Rebattu – Cursus voor gevorderden
  200 trainingsspellen voor gevorderden. Met dit programma kunt u basis ACOL en af- en tegenspel oefenen. De biedtrainer maakt u attent op verkeerde biedingen en laat u zien waarom een ander bod beter is. Na elk spel krijgt u commentaar van Max Rebattu. Daarna volgt uw score in procenten. U kunt ook iemand anders dezelfde spellen laten spelen en de resultaten vergelijken. De spellen, het commentaar en de uitslag kunnen tevens afgedrukt worden als boek en in de huiskamer worden nagespeeld.
 16. Uitgediept – Troefcontracten
  Vele onderwerpen: zoals gelijk troeftrekken of juist niet, het maken van introevers, vrijtroeven van een kleur, etc. komen aan bod.
  Inclusief 50 oefenspellen.
 17. Uitgediept – Het 1SA complex
  Het bieden na een 1 SA opening op cd-rom, inclusief Stayman en Jacoby transfers. Test uw biedtheorie aan de hand van 50 spellen.
 18. Berry Westra – Multi en Muideberg
  Uitgebreide behandeling van deze twee populaire moderne conventies. Met 100 oefenspellen plus eindeloze trainingsmogelijkheden
 19. Berry’s 5-kaart hoog
  CD-rom Berry’s Vijfkaart hoog, behorende bij het boek Berry’s Vijfkaart Hoog. Op deze cd-rom staan meer dan 100 oefenspellen. Verder vindt u uitleg over de biedtheorie en biedoefeningen, alles per hoofdstuk gerangschikt.
 20. Bieden met 5-kaart hoog
  Het vijfkaart hoog systeem wordt steeds populairder. Op deze cd-rom staan 200 spellen die u kunt bieden volgens dit systeem.
 21. Uitgediept eliminatie en ingooi
  Via een eliminatie en ingooi valt vaak een extra slag te maken. Leer deze fascinerende techniek aan de hand van 50 oefenspelen..

Boeken (met 122 verschillende titels)

Boek Een tipje van de sluier A. Boekhorst
Boen Paradijs voor bridgers (aangenaam en nuttig om lezen) P. Boenders
Cro Precision Bidding in Acol Eric Crowhurst
Fil1 Bridge voor iedereen H.W. Filarski
Fil2 Tegenspel bij bridge (zeer moelijk) H.W. Filarski
Fil3 Top Score (zeer technisch, voor gevorderden) H.W. Filarski
Fil4 Volledige speeltechniek (voor gevorderden, interessant) H.W. Filarski
Fil5 Het bieden en spelen voor beginners H..W. Goudsmit
Fil6 Het bieden en spelen voor gevorderden H.W. Goudsmit
For1 Biedconventies 2x G.J.R. Förch
For2 Bieden voor gevorderden – Het grote bridgeboek II
**
G.J.R. Förch
For3 Het grote bridgeboek G.J.R. Förch
For4 Meer biedconventies G..J.R. Förch
For5 Minder vaak down G.J.R. Förch
For6 Spelen voor gevorderden G.J.R. Förch
For7 Spelen voor gevorderden – Het grote bridgeboek IIL
**
G.J.R. Förch
For8 Strip dwangposities G.J.R. Förch
For9 Tegenspel conventies 3X G.J.R. Förch
For10 Tegenspelen voor gevorderden G.J.R. Förch
For11 Bridge met Zia Mahmood 2x G..J.R. Förch / P. Alder
Gor1 Contractbridge Charles Goren
Gor2 Groot bridgeboek 2x Charles Goren
Gor3 Hoe is uw bridgetechniek Charles Goren
Gor4 Een kleur van Safety Plays Charles Goren
Hel Rustig en onrustig bridge (prettig en apart !) E. Heldring
Hof Tegenspel op hoog niveau M. Hoffman
Jan Klaverenbieding E .Janssen
Kap EKAS amerikaans systeem E. Kaplan / A. Sheinwold
Kel1 Beter uitkomen H. Kelsy
Kel2 Communicerende handen J. Kelder
Kel3 De ideale bridge partner J. Kelder / M. Van der Pas
Kel4 Winnende kaartwaardering J.Kelder / R. Velde
Mol Bridge – Wilt u met mij spelen V. Molio
Ogt Het spel der vergissingen J. Von Ogtrop
Ree1 Speel bridge met Reese (voor gevorderden) T. Reese
Ree2 Speel bridge met Reese 2de deel (voor gevorderden) T. Reese
Ree3 Beroemde spellen van topspelers T. Reese / D. Bird
Ree4 Bridge in het oerwoud T. Reese / D. Bird
Ree5 De achterkant van bridge – Verborgen spellen T. Reese / D. Bird
Ree6 Duivelkunsten T. Reese / D. Bird
Ree7 Listen en lagen 3x T. Reese / D. Bird
Ree8 Acol nu T. Reese / Dormer
Sen Slim spel in bridge 2x Brian Senior
Sim Waarom u bij het bridgen verliest 2x S.J. Simon
Sint1 Bridge De Vragenbus (uit de bridgepraktijk)
*
Sint
Sint2 Bridge De Vragenbus 3 (uit de bridgepraktijk)
*
Sint
Sint3 Het speelplan, bied- en speelavonturen uit de praktijk Sint
Sint4 Van Thuisbridger tot clubbridger 2 Sint
Sint5 Beroemde spellen van topbridgers Sint / Schipperhein
Sint6 Bridge het leerplan voor de complete bridger (Avro) 2x Sint / Schipperhein
Sint7 Bridge praktijkboek voor de complete bridger (Avro) 2x Sint / Schipperhein
Sint8 Bridge oefenboek bij Start en Finish delen 1 en 2 Sint / Schipperhein
Sint9 Bridge Spel en Tegenspel 1 Sint / Schipperhein
Sint10 Bridge Spel en Tegenspel 2 2x Sint / Schipperhein
Sint11 Bridge Spel en Tegenspel 3 2x Sint / Schipperhein
Sint12 Bridge Spel en Tegenspel 4 Sint / Schipperhein
Sint13 Bridge Spel en Tegenspel 5 Sint / Schipperhein
Sint14 Bridge Spel en Tegenspel 6 Sint / Schipperhein
Sint15 Bridge Spelenderwijs 1 Sint / Schipperhein
Sint16 Bridge Spelenderwijs 2 3x Sint / Schipperhein
Sint17 Bridge Spelenderwijs 3 3x Sint / Schipperhein
Sint18 Bridge Tips 1 2x
*
Sint / Schipperhein
Sint19 Bridge Tips 2 2x
*
Sint / Schipperhein
Sint20 Bridge Tips 3 2x
*
Sint / Schipperhein
Sint21 Bridge Tips 4 2x
*
Sint / Schipperhein
Sint22 Bridge van start tot finish deel 1 2x Sint / Schipperhein
Sint23 Bridge van start tot finish deel 2 2x Sint / Schipperhein
Sint24 Bridge van start tot finish deel 3 3x Sint / Schipperhein
Sint25 Bridge van start tot finish deel 4 Sint / Schipperhein
Sint26 Bridge van start tot finish deel 5 3x Sint / Schipperhein
Sint27 Bridge van start tot finish deel 6 2x Sint / Schipperhein
Sint28 Bridge Winnend Afspel 1 2x Sint / Schipperhein
Sint29 Bridge Winnend Afspel 2 2x Sint / Schipperhein
Sint30 Bridge Winnend Afspel 3 Sint / Schipperhein
Sint31 Bridge Winnend Afspel 4 2x Sint / Schipperhein
Sint32 Het moderne Acol boek 2x Sint / Schipperhein
Sint33 Het moderne conventieboek 2x Sint / Schipperhein
Sint34 Spelregels voor wedstrijdbridge Vlaamse Bridge Liga, 1987 Sint / Schipperhein
Sint35 Test uw Bridge 1 (112 spellen) Sint / Schipperhein
Sint36 Test uw Bridge 3 (112 spellen) Sint / Schipperhein
Sint37 Test uw bridge 3 (112 spellen) Sint / Schipperhein
Sint38 Van Start tot Finish 1 3x Sint / Schipperhein
Sint39 Van Start tot Finish 2 Sint / Schipperhein
Sint40 Van Start tot Finish 3 2x Sint / Schipperhein
Sint41 Van Start tot Finish 4 Sint / Schipperhein
Sint42 Van Start tot Finish 5 Sint / Schipperhein
Sint43 Van Start tot Finish 6 2x Sint / Schipperhein
Sint44 Van thuisbridger tot clubbridger 1 Sint / Schipperhein
Str1 Bridge to bridge Rob Stravers / René Zwaan
Str2 Bridge to bridge voor halfgevorderden Rob Stravers / René Zwaan
Tre1 De sleutel van het bridge-spel 2x Roger Trèzel / J. Lenders
Tre2 Bridgen zonder blunders
*
Roger Trèzel / J. Lenders
Tre3 De fijne kneepjes bij bridge
*
Roger Trèzel / J. Lenders
Tre4 Spaar uw bridge-partner
*
Roger Trèzel / J. Lenders
Vdw Bridgesysteem B. Vanderwerf
Wes1 Bridge beter met arbiter 2x B.Westra / Vanderlinden
Wes2 Analyse deel 1 B.Westra
Wes3 Analyse deel 2 B.Westra
Wes4 Berry’s 5-kaart hoog (majeur van 5) 3x
*
B.Westra
Wes5 Bieden met Berry deel 1 B.Westra
Wes6 Bieden met Berry deel 2 B.Westra
Wes7 Bieden met Berry deel 3 B.Westra
Wes8 Bridge beter met Berry Westra B.Westra
Wes9 Bridge met Berry Westra deel 1 Klaveren B.Westra
Wes10 Bridge met Berry Westra deel 2 Ruiten B.Westra
Wes11 Bridge met Berry Westra deel 3 Harten B.Westra
Wes12 Bridge met Berry Westra deel 4 Schoppen 2x B.Westra
Wes13 Hoger Op deel 1 B.Westra
Wes14 Hoger Op deel 2 B.Westra
Wes15 Ja, maar Berry zegt … (leerrijk boek !!)
*
B.Westra
Wes16 Leer bridge met Berry Westra – Deel 3 B.Westra
Wes17 Leer bridge met Berry Westra – Deel 4 B.Westra
Wes18 Meer tintelende tips B.Westra
Wes19 Tintelende tips B.Westra
Win Dappere Dirk dubbelt 80 praktijkspelen M. Winkel
Zaa Bridge Speeltechniek in de praktijk A.G.M. Zaat
Kaarten op tafel
*
F Prendre ou laisser passer – Le cahiers du bridge
F
Roger Trèzel
F Finesses van het bridgespel
F
V. Molio
F Le contre victorieux ou le couple gagnant
F
V. Molio
E All about Acol
E
B. Coohen / R. Lederer
E The Official Encyclopia of bridge (Fifth Edition)
E
CD-rom : Bridge de Luxe
* : interessant
** : standaard werk
F : in het Frans
E : in het Engels

 


Top